Het DNA Matching Proces

Het headhunten van de juiste high performers in sales vraagt om een doortastende aanpak.

Om als organisatie het verschil te kunnen maken heb je high performers nodig. Gedreven sales professionals die weten waar hun kracht én zwakte ligt, dit weten in te zetten om gestelde doelen te behalen, communicatief sterk zijn en hun team naar een hoger niveau tillen.

Een persoonlijke aanpak voor een duurzame match

Dit talent is schaars en stelt hoge eisen, net als jij. Om aan deze eisen binnen de sales recruitment branche tegemoet te komen heeft Puur Sales het DNA Matching Process ontwikkeld. Een persoonlijke aanpak waarin we zorgvuldig kijken naar de persoon achter de match. Het gaat niet alleen om het afstemmen van kennis en vaardigheden. Als je zoekt naar een duurzame match zijn achterliggende drijfveren, wensen én potentie minstens zo belangrijk.

Wat is er nodig voor een succesvolle plaatsing?

We starten met een persoonlijk kennismakingsgesprek waarin we op informele wijze praten over opleiding, kennis, vaardigheden, ervaring en motivatie.

Persoonlijke doelen en interesses

Maar we hebben het ook over persoonlijke doelen en interesses. Waarin ligt de uitdaging? Welke doelen stelt de kandidaat zichzelf en hoe ziet de persoonlijke situatie eruit? Zo leren we de persoon achter de kandidaat echt kennen en zorgen we dat beide partijen straks precies weten waar ze aan beginnen. Nieuwsgierig? Neem contact met ons op!

Resultaten Puur Sales

We begeleiden opdrachtgevers én kandidaten gedurende het hele onderhandelingsproces. Het DNA Matching Process duurt, van opdracht tot plaatsing, drie maanden. In deze drie maanden realiseren wij een winstgevende en duurzame match. Onze resultaten:

• Meer dan 1000 winstgevende matches in 25 jaar!
• Geworven kandidaten zijn gemiddeld 3 jaar succesvol binnen hun functie.
• Een op de drie kandidaten maakt binnen 3 jaar een promotie.
• En 16 mismatches